koop een appartement in pattaya, jomtien en omgeving

Wonen aan de oostkust van Pattaya

Het is heerlijk wonen in Pattaya! Deze bekende badplaats is gelegen in het district Bang Lamung van de provincie Chonburi in het oosten van Thailand. De stad ligt langs de route van Sukhumvit en telt ruim 100.000 inwoners.

Pattaya ligt aan de baai van Pattaya, een deel van de Golf van Thailand. Langs de baai liggen kilometerslange stranden. Naast het toeristische strand “Pattaya Beach”, zijn er ook rustige, ongerepte stranden te vinden.

Aan de noord- en zuidzijde van de baai zijn er rotsachtige heuvels. Enkele andere bekende baaien zijn het noordelijker gelegen Naklua en Jomtien in het zuiden. Voor de kust van Pattaya ligt een indrukwekkende archipel.

Uitgaan en attracties

Het gebied van de baai van Pattaya kent als vanouds een bruisend nachtleven waarbij zowel singles als families tot in de vroege uren van het uitgaansleven kunnen genieten.
Pattaya heeft verder o.a. een waterpark en vele winkelcentra. Ook sportliefhebbers kunnen zich volop amuseren met allerlei activiteiten, zoals: sportduiken, parasailing, zweefvliegen en paardrijden. Verder zijn er vele goede golfbanen rondom Pattaya.

Culinair

Op culinair vlak bied de stad voor ieder wat wils. Genieten van de Thaise keuken kan op letterlijk iedere hoek van de straat.

Foto
Een echte aanrader is het restaurant
Thai Fresh-Bali Breeze. Het restaurant word geleid door een Nederlandse eigenaar en is te vinden in het zeer nabij gelegen Jomtien. Daarnaast kent de Pattaya een variatie aan internationale restaurants. De Nederlandse keuken, is ook hier gewoon verkrijgbaar!

Regio Pattaya, ideaal voor expats en touristen

In Pattaya en het omliggende gebied verblijven veel westerlingen voor langere termijn. Deze expats kunnen onbezorgd genieten van het fantastische klimaat dat regio kent. Naast zon, zee en strand biedt het veelzijdige Pattaya alles wat de moderne toerist wenst.
Enkele andere toeristische attracties zijn:
● Mini Siam – een Thaise versie van het Nederlandse Madurodam
● Pattaya Park – watersportpark en hoogste toren van Pattaya
Foto

Foto
● Sanctuary of Truth – houten kasteel van 105 meter hoog, in een
klassieke Thaise stijl
● Koh Lan – een eiland ten westen van Pattaya, bekend om zijn
prachtige kristalblauwe water en witte stranden

Klimaat

Pattaya heeft een tropisch klimaat met gedurende het gehele jaar temperatuurgemiddelden van rond de 30°C. November tot en met mei, geldt als de droge periode.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Pattaya wordt verzorgd door bussen. Deze busdienst is voordelig en kent bovendien veel opstapplaatsen. Alternatieven voor de bus zijn de brommertaxi’s. Op veel plaatsen in Pattaya kan men bromfietsen of motorfietsen huren. Ook in de verhuur van auto’s is voorzien, u kunt hiervoor terecht bij particulieren of de bekende verhuurbedrijven.

Gezondheid

Naast rust, ruimte en een leven in luxe, kunt u indien nodig terugvallen op de medische zorg. Deze staat in Thailand op een hoog niveau en ook Pattaya zelf kent een groot aantal ziekenhuizen.